ირინა სილაგაძე

პროექტის სახელწოდება: ,,ჩირი"
პროექტის მთავარი იდეა(თემა) 1–2 წინადადებით: ჩირის დამზადების ტექნოლოგია და გამოყენება
პროექტის აქტუალობა და მიზნები:მოსწავლეები გაეცნობიან ჩირის დამზადების ტრადიციულ და ქარხნულ წესებს.აღმოაჩენენ მათ შორის მსგავსება–განსხვავებას.გამოიკვლევენ რომელი ხილისაგან შეიძლება დამზადდეს ჩირი დაროგორ შეიძლება იქნეს გამოყენებული კულინარიაში და სამკურნალოდ.გაეცნობიან ჩირის ქარხნული დამუშავების წესს. მოსწავლეები გამოიმუშავებენ კვლევა–ძიების უნარს.
მონაწილეთა ასაკი:10–15წწ
ვადები/ხანგრძლივობა:1თვე
მოსალოდნელი შედეგები/პროდუქტები, რაც შეიძლება შეიქმნას:შეიქმნება ვებ–ბლოგები, სადაც განთავსდება აღნიშნული მასალები და ფოტოები. დამზადდება სხვადასხვა ხილის ჩირი.
პროექტისათვის საჭირო ძირითადი რესურსები:ინტერნეტი, ფურცლები და კალმები ჩანაწერებისათვის. სხვადასხვა ხილი ჩირის დასამზადებლად.
პროექტის მსვლელობა(ძირითადი აქტივობები):მოსწავლეები შეხვდებიან უფროს ადამიანებს, გაეცნობიან ხილის დაკრეფის დროსა და ჩირის დამზადების ტრადიციულ მეთოდს. ინტერნეტში მოიპოვებენ ინფორმაციას ტროპიკული ჩირის ქარხნული დამზადების შესახებ.გამოიკვლევენ, არის თუ არა განსხვავება ტრადიციულ და ქარხნულ მეთოდს შორის.შეისწავლიან,რამიზნით შეიძლება გამოვიყენოთ ჩირი, როგორც სამკურნალოდ, ასევე კულინარიაში.მოსწავლეები ადგილზე დაამზადებენ სხვადასხვა ხილის ჩირს.
საგნებთან/საგნობრივ ჯგუფებთან/ეროვნულ სასწავლო გეგმასთან კავშირი:ქართული, ბიოლოგია, ქიმია.
პროექტის ხელმძღვანელი(მასწავლებელი):ირინა სილაგაძე
ხელმძღვანელის ელ.ფოსტა:irinasilagadze@gmail.com
პროექტის ვებ–გვერდი/ბლოგი:irinasilagadze. blogspot.com

Comments